Beeld van toen, noden van nu

Monumenten zijn tastbare herinneringen aan het verleden. Ze vertellen onze geschiedenis en zijn deel van onze culturele identiteit. Bovendien zijn ze toeristische attracties en dragen ze bij tot de unieke Leuvense sfeer en herkenbaarheid. 

 

We moeten ons erfgoed met zorg overdragen aan toekomstige generaties. We restaureren naar het beeld van toen, maar gaan er op een hedendaagse manier mee om. Een nieuwe bestemming geeft extra ziel aan monumenten. 

 

Eerherstel voor de stadsomwalling

We realiseren het ambitieuze plan om de restanten van de eerste middeleeuwse stadsomwalling te restaureren en zichtbaar te maken in het hedendaagse straatbeeld. 

Totaalaanpak salons stadhuis 

Het kroonjuweel van het Leuvense stadhuis blinkt weer als vanouds. Na een grondige totaalrestauratie heropenden we de historische salons. Van de kroonluchters tot de meubels: alles werd aangepakt en in zijn oude glorie hersteld. Het resultaat is magnifiek!


Abdij van Vlierbeek

In 2025 bestaat de Abdij van Vlierbeek, de bekende benedictijnerabdij in Kessel-Lo, maar liefst 900 jaar. In aanloop naar dit feestjaar vindt er een grondige restauratie plaats van de pandgang van het Oud Abtskwartier en enkele waardevolle bijgebouwen. 

Abdij van Park

Het meest toonaangevende renovatiewerk op Leuvense bodem: de transformatie van de Abdij van Park, een historische parel. De werken liggen op schema om in 2025 klaar te zijn.