Comfortabele straten

In de Leuvense straten trekken we voluit de kaart van veiligheid. Niet alleen naar verkeersveiligheid toe, maar ook naar veiligheid in andere opzichten. Door straten en buurten groener en aangenamer te maken, voelt iedereen zich er thuis. 

 

Een comfortabele straat is er een waar iedereen zich op zijn ‘gemak’ voelt. Een veilige straat ook. En daarbij zetten we op meer dan enkel verkeersveiligheid in: zitbanken om even te rusten, speelplekken voor de kinderen, ontmoetingsplaatsen voor de buurt en extra groen dat overbodige verharding vervangt. Zo maken we Leuven stap voor stap verkeersveiliger en aangenamer, op maat van de  mensen. Een hoge leefkwaliteit in de buurt staat voor mij voorop.

(lees verder onder de afbeelding)

 

In tal van Leuvense buurten liepen of lopen er trajecten waarbij inwoners hun woonwijk mee vorm mogen geven. Pakenhof, Park Belle Vue, de Spaanse Kroon, het Rietensplein, Constantin Meunierstraat, de Benedenstad … We maken Leuven stap voor stap verkeersveiliger en aangenamer om in te wonen, op maat van hoe mensen dat wensen. 

Park Belle Vue
Park Belle Vue
Het Rietensplein
Het Rietensplein

NIEUWS


18.12.2023

Constantin Meunierstraat krijgt tijdelijke straatinrichting

In 2025 wordt de Constantin Meunierstraat heraangelegd. In afwachting daarvan kreeg de straat een proefopstelling met verkeersremmende groenvakken en een buurtpleintje. De buurtbewoners namen de proefopstelling vandaag in gebruik.

22.06.2023

Proefopstelling Constantin Meunierstraat laat buurtbewoners dromen van groene herinrichting

Gisteren stelde de stad Leuven op een druk bijgewoonde infomarkt op het Hoornplein haar ambities voor de Constantin Meunierstraat voor. Binnen enkele jaren krijgt deze straat een grondig heraanleg. Opvallend: het zijn de ideeën van de buurt die mee het uitzicht van het openbaar domein zullen bepalen. Bewoners kunnen ook helpen bouwen aan een proefopstelling, die vanaf september in een stukje van de straat wordt opgesteld.

29.03.2022

Heraanleg Brusselsestraat start op dinsdag 19 april

Vanaf dinsdag 19 april start de heraanleg van de Brusselsestraat tussen de Blauwe Hoek en de Brusselsesteenweg. Er komt gescheiden riolering die regen- en afvalwater apart afvoert. De rijbaan en de voetpaden worden vernieuwd en er komen groenvakken met bomen. De werken starten op de rotonde aan de Blauwe Hoek. Die wordt afgesloten vanaf 19 april tot eind juni. De werken in de rest van de straat verlopen in verschillende fases. De heraanleg zal duren tot september 2023.


30.04.2021

Heraanleg Biezenstraat, Sint-Jacobsplein, Sint-Hubertusstraat en Mgr. Van Waeyenberghlaan klaar

Vanaf zaterdag 1 mei zijn alle werken in de Biezenstraat, Sint-Jacobsplein, Sint-Hubertusstraat en Monseigneur Van Waeyenberghlaan voorbij. De straten kregen een nieuwe riolering, nieuwe voet- en fietspaden en een nieuw wegdek. Auto’s en bussen hoeven geen omleiding meer te volgen.

19.04.2021

Leuven blijft investeren in kwaliteitsvol publiek domein en aangename woonkernen

De openbare ruimte was het voorbije jaar voor velen een plaats om te wandelen, te fietsen en elkaar veilig te ontmoeten. De coronacrisis bevestigt het belang van kwaliteitsvolle publieke ruimte. De stad investeert daar zwaar in, al van voor corona, en neemt nu verdere initiatieven om de gedeelde ruimte nog aangenamer en veiliger te maken. Ook de geplande stadsvernieuwing blijft extra aandacht besteden aan groene ontmoetingsplekken en vlot bereikbare woningen voor een nog aangenamere, kwaliteitsvolle en gezondere stad.

16.04.2021

Huttelaan heraangelegd met nieuwe voetpaden en rijbaan, groenvakken en bomen

Vanaf 19 april worden de voetpaden en de rijbaan in de Huttelaan vernieuwd. Er komen extra groenvakken en nieuwe bomen om het verkeer af te remmen. De werken duren tot midden oktober. Daarna zijn de Prinses Lydialaan, Boskantlaan en een deel van de Middelweg aan de beurt.