Bruisende parken en pleinen


Op adem komen op het vernieuwde Hogeschoolplein of verpozen in het Stadspark: van parken en pleinen maken we eigentijdse trefplekken die uitnodigen om te sporten, af te spreken of even tot rust te komen. 

 

Deze legislatuur hebben we een inhaalbeweging gemaakt en heb ik voor het openbaar domein van Leuvense parken en pleinen een plan uitgerold. Ontmoeting, vergroening, verpozing en inspraak voor buurtbewoners, die termen vatten het plan samen. Het Hoornplein, het Sint-Agathaplein en het Prins Regentplein zijn afgevinkt, in het Heuvelhofpark, het Stadspark en ook het Bruulpark gaan we aan de slag.

Het Hoornplein
Het Hoornplein
Het Heuvelhofpark
Het Heuvelhofpark

Nieuwe trekpleister worden de Vaartkomoevers. In nauwe dialoog met buurtbewoners en de lokale horeca voeren we het grootste openbare werk van deze legislatuur uit. We kiezen voor groene oevers, speelelementen, een autoluwe wandelpromenade met terrasjes op de noordoever, waterbeleving en een afgescheiden wandelpad op de zuidoever. 

Zo zullen de Vaartkomoevers er heel binnenkort uitzien!
Zo zullen de Vaartkomoevers er heel binnenkort uitzien!

NIEUWS


18.01.2024

Vernieuwing Vaartkomoevers gaat van start

Deze week zijn de werken begonnen aan de Vaartkomoevers. De stad vernieuwt de Vaartkom, de oevers en het Victor Broosplein - samen goed voor 20.000 m² of drie voetbalvelden. Nu de voorbereidende werken achter de rug zijn, starten de echte werkzaamheden. Die werken verlopen in verschillende fases en zullen in totaal zo’n 14 maanden duren, tot eind maart 2025. De eerste werken gebeuren op het Victor Broosplein. Daar zal de houten tribune, die er stond als tijdelijke constructie, plaats maken voor een werfzone.

18.12.2023

Nieuw speellandschap, voedselbos en een blindengeleidepad in Heuvelhofpark

Het Heuvelhofpark, dat ligt tussen de Diestsesteenweg, Leopold Beosierlaan, Kortrijksestraat en de Borstelsstraat in Kessel-Lo is aan vernieuwing toe. Het ontwerp waarvoor buurtbewoners en gebruikers vorig jaar hun input gaven, is nu klaar. De werken starten in het najaar van 2024 en eindigen vermoedelijk in het najaar van 2025.

01.05.2023

Park Belle Vue in Kessel-Lo genomineerd voor prijs Publieke Ruimte 2023

De stad Leuven heeft met Park Belle Vue een nominatie binnen voor de Prijs Publieke Ruimte, een prestigieuze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door het Infopunt Publieke Ruimte. Hierdoor is Leuven ook in de running voor de publieksprijs. Stemmen kan nog tot 8 mei via www.leuven.be/stem-op-park-belle-vue.


04.10.2022

Stad Leuven zal Martelarenplein herinrichten

Na een ontwerpwedstrijd selecteerde stad Leuven het bureau OMGEVING om een ontwerp te maken voor het plein en het gebied errond. Leuvenaars zullen daarop hun feedback kunnen geven.

15.07.2022

Vernieuwd voetbalplein op Prins-Regentplein ingehuldigd

Casablanca in Kessel-Lo is een van de zeven buurten waar de stad Leuven inzet op buurtwerk. Vandaag huldigde ze er het gloednieuwe voetbalplein op het Prins-Regentplein feestelijk in. De stad vernieuwde het in samenwerking met OH Leuven, dat hiervoor 25.000 euro inzamelde.

24.06.2022

Basketballers en eenwielers zorgen voor feestelijke inhuldiging Hoornplein

Morgen, zaterdag 25 juni, is het zover: het vernieuwde Hoornplein wordt feestelijk ingehuldigd. Begin vorig jaar werden de werken al afgerond, maar nu kunnen we het officieel openen met een hapje en een drankje voor de buurt. Van 13.30 tot 17 uur zijn er demo’s en workshops van Cirkus in Beweging en de Leuven Bears.


08.04.2022

Terrein aan voormalige schietstand in Heverlee is speelklaar

Goed nieuws voor de Leuvense kinderen, want zij krijgen er een speelplek bij. De stad maakte aan de Milseweg in Heverlee de groene omgeving van de schietstand speelklaar. Een deel van het terrein is nu veilig en toegankelijk voor de buurt en voor jeugdverenigingen. Aan de plannen voor de herbestemming van de gebouwen wordt nog volop gewerkt.

01.07.2022

Speelterrein Ymeria klaar om kinderen te laten ravotten in magisch speelbos

In Wijgmaal zijn de werken aan het speelterrein op de Ymeria-site achter de rug. De speelzone is opnieuw aangelegd als een natuurlijk uitziende speeltuin en zorgt voor intens speelplezier voor alle leeftijden.

22.03.2021

Sint-Agathaplein in Wilsele-Putkapel vernieuwd

Op de plaats van het oude zwembad in Wilsele-Putkapel vind je vanaf nu een volledig nieuw dorpsplein. Het plein werd aangelegd met bijzondere aandacht voor groen en ontharding, rustplekken voor omwonenden en avontuurlijke speelmogelijkheden voor kinderen.