LAVADO OPENT TIJDELIJK JEUGDHUIS

 

19 mei 2017

 

 

Jeugdhuis Lavado en de Technische Dienst van stad Leuven hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. 19 mei openden ze de deuren van hun nieuwe tijdelijke locatie in Wilsele. Schepen van Jeugd Dirk Vansina stond achter de bar en tapte de eerste pinten.

 

Jeugdhuis Lavado bestaat al sinds 1972, toen nog onder de naam Juventus. 14 actieve kernleden leiden alles in goed banen.

 

Schepen van Jeugd Dirk Vansina: “In het najaar van 2018 krijgt Jeugdhuis Lavado een nieuw onderkomen in het nieuwe sportcomplex in Wilsele. Om hun werking niet te moeten onderbreken, hebben ze nu een tijdelijk onderkomen in ‘De Chalet’.”

 

Deze infrastructuur werd opgetrokken tegen het zwembadgebouw. Dankzij de nauwe samenwerking tussen het jeugdhuis en de stadsdiensten konden veel bouwmaterialen gerecupereerd worden. Sanitair, ramen en deuren, verlichting, de tooginstallatie, frigo’s en zelfs het terras van het oude gebouw werden hergebruikt in ‘De Chalet’.

 

Ook de veiligheid werd niet uit het oog verloren. In overleg met de preventiedienst van de brandweer werd de brandveiligheid grondig bestudeerd. Deze tijdelijke constructie voldoet dan ook aan alle wettelijke eisen.

 

Dankzij een goed geïsoleerde schil in de vloer, muur en dak zullen de kleine verwarmingselementen de ruimte makkelijk kunnen verwarmen zonder hoge elektriciteitskosten. Het volledige jeugdhuis werd ook integraal toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

 

Schepen Vansina is tevreden: “Door ‘De Chalet’ op dezelfde site te houden, is het nog steeds de ideale plek voor jongeren uit de buurt om elkaar te ontmoeten zonder zich ver te moeten verplaatsen.”